FRIDA Luft- & Raumdesinfektion
FRIDA_Logo_white.svg
världen först

Det 5-dimensionella ythygien och inomhusluftkoncept från FRIDA™

H14 HEPA FILTER

FRIDA drar rumsluften genom ett uppströmsfilter med hjälp av en kraftfull fläkt. Så det är filtret som gör jobbet och gör det till en viktig komponent i en luftrenare.

Filter finns i olika klasser. FRIDA är utrustat med ett H14-filter, som är den högsta klassen av HEPA-filter (High-Efficiency Particulate Air / Arrestance).

Ett H14-filter har en effektiv avlägsnande av fasta ämnen på 99,995% (enligt EN 1822: 2009). Det är därför lämpligt för separation av aerosoler, damm, bakterier, bakterier och virus större än 0,1-0,3 mikrometer.

För att bekämpa vissa virus är effektiviteten hos H14 HEPA-filter kontroversiell eftersom de vanligtvis kan vara mycket mindre.

Av denna anledning använder FRIDA ytterligare teknik.

UV-C-ljus

Efter att ha filtrerats av H14 HEPA-filtret drar FRIDA dessutom rumsluften förbi två kraftfulla UV-C-lampor. Dessa dödar bakterierna och virusen i luften som flyter förbi lamporna. Snabbt förstörs virusens viktiga enzymer såväl som deras DNA eller RNA (ribonukleinsyra), vilket gör bakterierna och virusen ofarliga.

När du använder UV-C-ljus är det viktigt att se till att UV-C-ljuset skyddas på ett tillförlitligt sätt från människor. Därför är UV-C-lamporna väl skyddade inuti. Dessutom använder vi belagda UV-lampor.

I ett nötskal: UV-C-ljuset FRIDA är mycket effektivt mot koronavirus. Och utan risk.

Neutralisering genom DiOMiX-teknik

FRIDA neutraliserar virus och bakterier som redan finns i luften. Mycket tidigare än med andra metoder, där hela rumsluften först måste bytas ut flera gånger. FRIDA startar rengöringen av luften som redan finns i rummet och är därför mycket snabbare.
Genom kontinuerlig fördelning av omärkbara, små, små partiklar i mikrometerstorlek av den speciella DIOMIX-vätskan, som distribueras i hela rummet, kan fritt flytande patogener som aerosoler, bakterier och virus neutraliseras direkt vid ursprungspunkten. De kan därför inte längre överföras till andra personer. Detta gör DIOMIX-teknologin till den snabbaste och mest effektiva metoden för att bekämpa oönskade patogener.

Använd DiOMiX desinfektionsmedel med försiktighet.
Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

Ytdesinfektion

FRIDA kan desinficera ytor av alla slag ner till minsta hörn tack vare den specialutvecklade DIOMIX-tekniken. Med två lägen för FRIDA ökas dosen av DIOMIX-vätska automatiskt och partiklarna fördelas på alla ytor. På detta sätt kan de deponerade virusen och bakterierna också neutraliseras. Inga personer eller andra levande varelser får vara i rummet under processen. Efter avslutad procedur kan rummet komma in helt säkert. FRIDA är ofarligt för hälsan. FRIDA gör ingenting annorlunda när det gäller ytdesinfektion. Bara mer grundlig, snabbare och automatisk.
Expressläget varar ca. 30 minuter och är särskilt lämplig för snabb rengöring däremellan. Rekommenderas till exempel för butiken under lunchpausen, för mötesrummet efter ett långt möte med flera personer, i restaurangen efter lunch.
Nattläget varar 2 timmar och är lämpligt för regelbunden grundrengöring på natten. Tidsperioden kan ställas in enkelt och pålitligt med en timer. Manuell idrifttagning krävs inte. Rekommenderas för alla rum där flera personer är regelbundet närvarande.

Rum doftande

FRIDA dofter rummet och skapar en känsla av god atmosfär. Många vetenskapliga studier har visat att en trevlig rumsdoft omedvetet förändrar beteendet och att luktsansen spelar en viktig roll i vårt välbefinnande.
Med den renade och helt rena luften sprayar FRIDA samtidigt 100% biologiska dofter, som sprids behagligt med luftströmmen i hela rummet.