FRIDA Luft- & Raumdesinfektion
FRIDA_Logo_white.svg
Om oss

Filosofin för "tillverkarna" på FRIDA

Uppfinnarna och tillverkarna av FRIDA är tyska entreprenörer som också drabbades av CORONA-pandemin inom olika områden. Bortsett från att företagen inte längre kunde fungera framgångsrikt avbröts välbekanta arbetsprocesser och en rad nya utmaningar uppstod. Nya leverantörer och underleverantörer måste hittas, helt banala uppgifter blev okända problem. Dessutom fanns det ekonomiska rädslor och frågor från många anställda om hur framtiden skulle se ut. Tillsammans med dessa problem kom familjeserier och Corona-sjukdomar med sjukhusvistelser och tragiskt sett dödsfall bland bekanta. 

Ett ord som LOCKDOWN blev ett spöke och osäkerheten om åtgärder och deras känslighet, permanenta media-närvaro av COVID-19 och dessutom karantän för familjemedlemmar, vänner och anställda förde alla företagare i många länder och alla industrier till sina gränser. Men även medborgare, kunder och naturligtvis vårdpersonal konfronterades med en helt ny situation, alla kända strategier för konflikthantering fungerade inte längre. Ständigt nya regler, nya skräcknummer om infektioner och ökande dödsfall – allt detta verkade och verkar fortfarande delvis från en dålig mardröm.

FRIDA ska vara ett framgångsrikt koncept som bidrar till att bryta igenom rädslan, men också den ständigt ökande spiralen av förbud, bud och distans- eller hygienåtgärder – diskussioner om obligatorisk vaccination eller vaccinationsrisker, frågor om mutationer och framtiden.

Förvärvet av FRIDA handlar inte bara om COVID-19 och den nuvarande situationen – vi vill också hjälpa till att bättre mildra infektionskedjor, infektionskällor och hälsotroende eller problematiska överlappningar när människor möts i framtiden.

Det handlar om att erbjuda ett optimalt system även i framtiden – och ingen vet vad som väntar oss – genom att använda de mest kända systemen för “passiv” filtrering av luft med hjälp av HEPA och UV-C-ljus, liksom vårt eget utveckling med FRIDA DIOMIX för aktiv desinfektion av andningsluft och dessutom möjligheten att desinficera ytor bekvämt och regelbundet.

Vi vill se glada kunder i butiker igen, glada människor som reser, goda vänner träffas för att fira, kärleksfulla släktingar med sina föräldrar och farföräldrar på vårdhem, studerande elever med normal kontakt med sina skolvänner, patienter i väntrum rädsla för ytterligare infektion och, naturligtvis, anställda som återigen kan arbeta med kollegor på ett motiverat sätt – listan kan fortsättas efter behag, men kanske bäst sammanfattas med uttalandet: Lev livet som det var “före Covid -19 “- precis som det brukade vara!

Vi hoppas att göra vår del med vårt system, oavsett vad nästa virus – och bakterier – eller vad som helst – utmaningar kan vara.

Tack för ditt förtroende, många bra timmar med FRIDA och håll dig frisk!

Lars Mönch & Julian Schwarz-Gewallig